• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KBVB: "Standard kreeg wel een oproeping in KVM-dossier"

  Standard-doelman Hubert na de match tegen KV Mechelen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Standard gisteren twee wedstrijden achter gesloten deuren opgelegd na ongeregeldheden in de wedstrijd tegen KV Mechelen. Standard reageerde dat het "niet op de hoogte was van de dagvaarding in dat dossier", maar de KBVB ontkent dat.

  Standard liet gisterenavond weten dat het in beroep gaat tegen de beslissing van de Geschillencommissie. De club kreeg twee wedstrijden achter gesloten deuren opgelegd voor incidenten met supporters tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen (20 november).

  "Maar we waren niet op de hoogte van de dagvaarding in dat dossier", reageerde Standard dinsdagavond.

  "De match delegate, de persoon die aangewezen wordt door de Belgische bond om eventuele incidenten in de match te rapporteren, beschouwde in zijn rapport het gedrag van de Standard-supporters tijdens de wedstrijd in kwestie overigens als "goed"", klonk het nog.

  "De KBVB betwist de inhoud van het bericht van Standard niet", laat de Belgische voetbalbond weten. "Maar we willen duidelijk stellen dat de club wel een oproeping in dit dossier gekregen heeft." Het beroep van Standard zal ten vroegste op 23 december behandeld worden.

  Standard: "Antecedenten mogen geen rol spelen"

  Standard heeft op een persconferentie uitgebreid gereageerd op de beslissing van de Geschillencommissie. "De regels zijn heel duidelijk. Enkel wanneer het verslag (van de match delegate) gewag maakt van incidenten die het normale verloop van de wedstrijd hebben beïnvloed of van racistische of zwaar beledigende manifestaties, kunnen de bevoegde bondsinstanties een club vervolgen", legt Pierre Lochte, juridisch directeur van Standard, uit.

  "De match delegate moet in zijn verslag duidelijk aangeven wanneer dat wel gebeurd is, maar dat heeft hij voor de match in Mechelen niet gedaan."

  "Wanneer Standard zo'n verslag binnenkrijgt, is er geen logische reden om te denken dat de club voor de bondsinstanties gedaagd wordt. Zeker niet omdat het reglement dat formeel verbiedt."

  "Bovendien mogen antecedenten geen rol spelen in het vraagstuk om wel of niet over te gaan tot vervolging. Daar mag men enkel rekening houden met de feiten in kwestie."

  "Standard houdt imagoschade en financiële schade over aan beslissing"

  "Standard wil er de supporters aan herinneren dat er voorlopig nog geen match achter gesloten deuren zal plaatsvinden. De beroepsprocedure werkt immers opschortend."

  "We hebben al supporters huiswaarts zien keren, omdat ze dachten dat er geen thuissupporters werden toegelaten. Standard houdt zo behalve imagoschade, dit is immers een extra slag in het gezicht die de club niet nodig had, ook financiële schade over aan de beslissing."

  "Gezien de manifeste fouten die gemaakt zijn tijdens de procedure, zal moeten bekeken worden hoe we die schade kunnen herstellen."