• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  IOC handhaaft maatregelen tegen Rusland voor "onbepaalde tijd"

  Het IOC blijft bij zijn standpunt.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het Internationaal Olympisch Comité IOC heeft zijn voorlopige maatregelen tegen Rusland en Russische sporters verlengd. Het IOC had de richtlijnen geformuleerd in de nasleep van het McLaren-rapport. Aangezien er nog geen structurele veranderingen zijn, blijven de maatregelen van kracht.

  Op 19 juli legde het IOC enkele voorlopige maatregelen op tegenover de Russische sportwereld. Zo wou het IOC geen sportevenementen meer organiseren in Rusland, werden Russische officials geweerd en overwoog het een collectieve ban van Russische sporters op de Spelen in Rio de Janeiro.

  Zover kwam het uiteindelijk niet, ook al omdat het IOC de hete aardappel doorschoof naar de internationale sportfederaties, die moesten oordelen of de geviseerde Russische sporters welkom waren in Brazilië.

  Het IOC nam de maatregelen afgelopen zomer na het eerste deel van het McLaren-rapport, waarin de Canadese professor Richard McLaren ontluisterende dopingpraktijken in Rusland blootlegde. Op 9 december wordt het tweede deel van zijn rapport toegelicht.