• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Witte: "Ik weiger te geloven in complottheorie van Sjachtjor"

  De Witte: "Eerst moeten we zelf winnen".

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Witte: "Eerst moeten we zelf winnen".

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  AA Gent trekt naar Konyaspor voor drie punten, maar heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Braga mag ook niet winnen op bezoek bij Sjachtjor. "Ik geloof dat die wedstrijd sportief gespeeld zal worden." Hoe zit het met Gent zelf? "We hebben onze sterkhouders nog niet volwaardig vervangen."

  Gent speelde op de vorige speeldag 2-2-gelijk tegen Braga en is daardoor nog niet zeker van uitschakeling of kwalificatie. "We hadden thuis tegen Braga moeten en kunnen winnen", zegt Ivan De Witte daags voor de laatste groepswedstrijd. "Nu moeten we winnen en dan afwachten wat er in Portugal gebeurt."

  Na de match tegen Braga zei Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck dat hij vreesde dat de Portugezen het op een akkoordje zouden gooien tegen Sjachtjor, dat al geplaatst is. "Ik weiger die piste te bewandelen. Ik wil me niet bezighouden met complottheorieën en verdachtmakingen. Anders is het hek van de dam. Ik geloof dat die wedstrijd sportief gespeeld zal worden. De uitslag zal de uitslag zijn."

  "Eerst moeten we zelf winnen en ik denk dat Konyaspor anders zal zijn dan in de heenmatch. Het is hun laatste Europese match van het seizoen. We zullen een fanatiek publiek zien en dat kan zeker invloed hebben op het spelverloop. Het zou wel eens moeilijk kunnen worden."

  "Toch denk ik dat we sterk genoeg zijn om de match te winnen. Gent is al gegroeid, maar onze vorige wedstrijden hebben aangetoond dat we de sterkhouders die we verloren zijn, nog niet volwaardig hebben kunnen vervangen. Dat hadden we misschien ook niet mogen verwachten. In de wintermercato zullen we de euvels die er nog zijn, oplossen."