• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De nationale mannenploeg speelt vanaf 2017 altijd in Leuven

  De Red Wolves.

  De nationale mannenhandbalploeg speelt vanaf 2017 al haar EK- en WK-voorrondeduels in de Sportoase in Leuven. Alle betrokken partijen hebben daar vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar over getekend. In die periode zullen ook de finales van de Beker van België voor mannen en vrouwen in Leuven plaatsvinden.

  "Ik ben uiterst opgetogen dat Leuven de volgende drie jaar de thuishaven wordt van de Belgische handbalsport", zegt burgemeester Louis Tobback.

  "Met het ter beschikking stellen van sportinfrastructuur enerzijds en financiële ondersteuning anderzijds, via de vzw Tofsport, willen we graag bijdragen aan een opwaardering van de handbalsport en tegelijkertijd de Leuvense sportliefhebber live laten genieten van topsport."

  "Ik hoop van ganser harte dat in navolging van de Yellow Tigers, voor wie het allemaal begon in Leuven, de Red Wolves de Leuvense sportliefhebber zullen enthousiasmeren en dat we hier in Leuven de basis zullen leggen van een prachtig succesverhaal."

  "Onze stad is, net als tal van andere steden, sterk bezig met topsport", zegt Erik Vanderheiden, schepen van Sport en voorzitter van de vzw Tofsport.

  "Topsporters en hun prestaties hebben immers een zeer positieve impact op de profilering van de stad en de uitstraling voor de sport. Ze zijn een sterke stimulans en geven een aanzet tot sporten en bewegen."

  "De laatste uitslag van onze nationale handbalploeg, waarbij erg nipt verloren werd van wereld- en viceolympisch kampioen Frankrijk, sterkt ons in de overtuiging dat de Belgische handbalsport aan het begin staat van een erg succesrijke periode."

  Handbalfederatie: "Bijzonder verheugd"

  "Ik ben bijzonder verheugd met dit samenwerkingsakkoord", zegt Piet Moons, voorzitter van de Belgische handbalbond. "De centrale ligging van Leuven is interessant voor onze fans die nu niet meer van de ene naar de andere kant van het land moeten rijden om de Red Wolves aan te moedigen."

  "De accommodatie biedt ons sportief en extra-sportief heel veel mogelijkheden. Nu we een thuisbasis hebben, kunnen we verderwerken aan ons ambitieuze plan "Handbal 2.0.22"."