• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Heb met psycholoog gebabbeld om schrik te overwinnen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Maandag zendt Eén het Wielerjaaroverzicht uit, het eerste deel van het vierdelige overzicht "Sportzomer 2016". Hierin blikt onder meer Tom Boonen terug op 2016. Hij legt uit waarom hij in het voorjaar toch niet helemaal top was: "Ik was nog niet 100% omdat ik schrik had om te vallen."

  Valpartijen zijn de rode draad door de laatste jaren van de carrière van Tom Boonen. In de Ronde van Abu Dhabi, eind 2015, maakte Boonen zo'n zware smak dat de gevolgen in het voorjaar van 2016 nog altijd nazinderden.

  "In de Ronde van Vlaanderen draaide ik op de Oude Kwaremont slecht op, omdat ik schrik had. Ik was nog niet 100% omdat ik bang was om te vallen. Ik had die val in Abu Dhabi nog niet verwerkt."

  "Daarom heb ik voor het eerst in mijn carrière met sportpsycholoog Jef Brouwers gebabbeld, omdat ik voelde: "Er zit meer in, maar ik durf niet.""

  "Er is een verschil tussen naar beneden rijden op de Nieuwe Kwaremont en Parijs-Roubaix (waar hij wél sterk presteerde, red). Daar kom je dit soort momenten niet tegen."

  "Zeker niet omdat we met een groepje voorop reden in het Bos van Wallers. Dan is er nooit een moment dat je denkt: "Oei, als het hier misgaat..." Dan gaat het allemaal trager."

  Maandagavond: wielerjaaroverzicht

  Het wielerjaaroverzicht, met focus op de Tour de France, kunt u maandagavond om 22u bekijken op Eén. De meest beklijvende beelden van het jaar worden doorspekt met interviews met Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Mark Cavendish en Thomas De Gendt.