• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Becker: "Djokovic heeft de laatste maanden niet hard genoeg gewerkt"

  Djokovic verloor dit jaar zijn nummer 1-plaats.

  Gisteren zetten Novak Djokovic en Boris Becker na drie jaar een punt achter hun samenwerking. "Succes komt niet vanzelf", zegt de Duitser nu. "Maar Djokovic weet dat. Ik ben er zeker van dat het verlies van die nummer 1-plaats aan Murray pijn doet."

  Eerder dit jaar won Novak Djokovic voor het eerst in zijn carrière Roland Garros. Dat leek voor decompressie te zorgen bij de toenmalige nummer één van de wereld, want op Wimbledon en het olympische toernooi werd hij al vroeg uitgeschakeld.

  "Djokovic heeft de afgelopen zes maanden minder tijd doorgebracht op het oefenterrein dan hij eigenlijk zou moeten doen", vertelt Boris Becker aan Sky Sports, een dag na de breuk met de Serviër. "Hij weet dat zelf ook. Succes boek je niet door gewoon te komen opdagen voor een toernooi. Je moet hard werken, want de tegenstand doet dat ook."

  Volgens de Duitser wou Djokovic meer tijd doorbrengen met zijn gezin, maar is dat niet gemakkelijk als tennisser. "Tennis is waarschijnlijk de meest egoïstische sport, omdat het altijd om jezelf draait. Ik merkte dat 20 jaar geleden zelf ook."

  Toch ziet hij het nog goed komen met zijn voormalige poulain. "Zijn nederlaag in de finale van de US Open tegen Wawrinka deed pijn, net als het feit dat hij zijn nummer 1-plaats kwijt is aan Andy Murray."

  "Misschien had hij die nederlagen nodig om weer te weten wat het is om te verliezen. Nu moet hij opnieuw aan de slag gaan en zich concentreren op wat hem in het verleden sterk maakte", besluit Becker in het interview dat u kunt bekijken door op deze link te klikken.