• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aan het zweet van Vertonghen ruiken, dat kan dankzij de Warmste Week

  Jan Vertonghen veilt zijn EK-shirt.

  Ook heel wat sporters laten hun goed hart zien tijdens de Warmste Week van Studio Brussel. Rode Duivel Jan Vertonghen veilt een gedragen, én ongewassen, EK-shirt. Hij had trouwens ook nog een nieuwtje over zijn toekomst in Londen. "Over vier of vijf jaar is het tijd om naar huis te komen."

  Ook Jan Vertonghen draagt graag zijn steentje bij aan de Warmste Week. Hij veilt een shirt dat hij gedragen heeft op het EK, tijdens de match Hongarije-België. De opbrengst gaat naar de Vlaamse Parkinson Liga. "Dat goede doel ligt mij na aan het hart. Mijn buurman en mijn grootvader kregen te maken met de ziekte."

  "Het shirt is gesigneerd en ik heb het ook echt gedragen. Hopelijk wordt het daardoor iets meer waard. Normaal is dat ook nog niet gewassen." Liefhebbers kunnen dus aan het zweet van Vertonghen ruiken. "Een ongewassen shirt geeft nog meer dat gevoel van de match. Het is niet per se om aan te ruiken. En het is ook gemakkelijk want het bespaart tijd als ik het niet moet wassen."

  Vertonghen is ook een fan van Music for Life. "Ik heb sinds kort ontdekt dat ik in mijn auto naar de Belgische radio kan luisteren. Op weg naar de club luister ik dus wel. Het is tof dat je een hele week in hetzelfde onderwerp zit en dat je echt kan meeleven."

  Tot slot stelde de Rode Duivel Linde Merckpoel gerust. Hij verlengde zijn contract bij Tottenham tot 2019, maar hij zal niet eeuwig in Londen blijven. "Absoluut niet. Ik heb het hier naar mijn zin, maar ik mis mijn familie en vrienden. Ik blijf hier misschien nog vier of vijf jaar, maar dan kom ik opnieuw over het water. Ik ben bijna op het punt dat ik langer van huis ben dan thuis, dus het wordt dan wel tijd om eens terug te keren."

  Wie een bod wil uitbrengen op het wedstrijdshirt van Vertonghen, kan dat hier doen.