• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Infantino denkt aan 16 groepen van 3 landen op WK in 2026"

  Begin januari probeert Infantino zijn voorstel door te duwen.

  FIFA-baas Gianni Infantino blijft volgens het Franse persagentschap AFP bij zijn plan om het aantal landen op het WK op te trekken van 32 naar 48. Infantino had dat eerder al laten verstaan, maar komt nu met een nieuw voorstel op de proppen.

  Dat Gianni Infantino meer landen wil laten deelnemen aan het WK is geen geheim. Twee maanden geleden raakte al bekend dat de Zwitser aan een WK met 48 landen denkt, maar Infantino heeft zijn denkpiste intussen wat concreter gemaakt.

  Volgens AFP wil Infantino 16 groepen met 3 landen laten deelnemen aan het WK van 2026. Na de groepsfase, waarin het slechtste van de 3 landen afvalt, begint de knock-outfase met 32 landen.

  Begin januari komt het voorstel ter sprake op een FIFA-congres.