• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wielerteams strijden in juni op de Cauberg om titel "beste ploeg ter wereld"

  De Cauberg vormt in juni het strijdtoneel.

  Volgend jaar wordt een nieuwe wielercompetitie boven de doopvont gehouden. In een driedaags evenement maken de ploegen onderling uit wie zich de beste ter wereld mag noemen. Velon, een initiatief van enkele World Tour-ploegen, wil de koers zo aantrekkelijker maken.

  Velon en organisatiebureau Infront Sports & Media maakten het nieuws vandaag bekend. Samen lanceren ze volgend jaar een nieuwe competitie voor wielerploegen. Het evenement wordt begin volgend jaar officieel voorgesteld, maar er zijn al enkele details bekend.

  Zo zal de eerste editie van de wedstrijd plaatsvinden in Nederlands Limburg, van 2 tot 4 juni. Ploegen zullen het op en rond de Cauberg tegen elkaar opnemen in sprints, beklimmingen en ploegenachtervolgingen en de winnaar mag zich de beste ploeg ter wereld noemen.

  "Dit zijn boeiende tijden voor het wielrennen en deze wedstrijd geeft alle ploegen - niet enkel de leden van Velon - de kans om hun talenten te tonen", klinkt het in een persbericht.

  De wedstrijd zal rechtstreeks te volgen zijn, waarbij ook onboard-gegevens en -beelden meteen met de kijkers zullen gedeeld worden. Velon, dat twee jaar geleden opgericht werd door de profploegen om de koers spannender te maken, pakte de voorbije jaren al uit met die onboard-beelden.

  Bovendien worden er ook randactiviteiten georganiseerd, om de fans meer te betrekken bij de sport. Die fans krijgen ook een blik achter de schermen.