• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ploegmaats gaan uit hun dak bij 60 punten van Klay Thompson

  Een carrièrerecord voor Thompson,die in 4e kwart nog op de bank bleef.

  Het was vannacht het avondje van Klay Thompson. De shooting guard van Golden State was "on fire" tegen Indiana. Hij scoorde een persoonlijk en seizoensrecord van 60 punten, tot groot jolijt van MVP Curry en co. Opvallend: Thompson had niet eens drie quarters nodig voor dat aantal. De Warriors wonnen de match uiteindelijk met 142-106. En Russell Westbrook (Oklahoma) zet zijn historische "triple-double"-reeksje lustig voort.

  De hele ploeg schaarde zich achter Thompson die in 29 minuten 60 punten, waaronder acht driepunters, binnenwierp. Zijn teammaats stonden langs de lijn te dansen en Curry gooide na de match ijs over de held van de avond "om hem af te koelen". (Zie video).

  Bij de rust had Thompson er al 40 op zijn teller staan, in het derde kwart kwamen er nog 20 bij. En dan werd hij in het hele vierde kwart nog op de bank gehouden.

  "Het was geweldig", reageerde Thompson. "Mijn ritme was super, bijna al mijn pogingen gingen binnen. Alhoewel ik nog een pak open driepunters liet liggen, was het een leuk avondje."

  De 60 van Thompson:

  Westbrook zit aan zes triple-doubles op een rij

  Naast de uitschieters van één dag hier en daar blijft Russell Westbrook het toonbeeld van regelmaat dit seizoen. En hoe: hij zette met Oklahoma bij Atlanta zijn zesde "triple-double" na elkaar neer: 32 punten, 13 rebounds en 12 assists, goed voor een 99-102-zege. Het was zijn elfde triple-double op 22 duels dit seizoen, waarbij hij dus aan een ongezien triple-double-gemiddelde zit.

  Slechts vier spelers zijn er in de NBA-geschiedenis in geslaagd om minstens zes keer op een rij in drie statistiekcategorieën 10 of meer te laten noteren: Westbrook, Michael Jordan (7 in 1988-89), Oscar Robertson (7 in 1961-1962) en recordhouder Wilt Chamberlain (9 in 1967-68).