• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Manager De Bruyne over gelekte salarissen: "Wat is hier het nut van?"

  De Koster: "Hij zal zeggen: "Hebben ze écht niets beters om over te schrijven?""

  Football Leaks onthulde vandaag de lonen van heel wat Rode Duivels, onder wie ook Kevin De Bruyne. Zijn manager Patrick De Koster reageert sereen en legt ook uit waarom de bedragen zo hoog zijn. "Er is veel geld met het voetbal gemoeid. Dan is het normaal dat iedereen daar een deeltje van krijgt."

  Patrick De Koster is al enkele jaren de manager van Kevin De Bruyne. Hij regelde onder meer de bijzonder lucratieve transfer van de middenvelder van Wolfsburg naar Manchester City. Toen hij de onthullingen van de Football Leaks las, haalde hij toch vooral zijn schouders op.

  "Ik vraag me af wat hier het nut van is. Ik vraag aan andere mensen toch ook niet wat ze verdienen? Maar bij publieke figuren gebeurt dat toch en daar zullen we mee moeten leven."

  Of de bedragen die genoemd worden ook kloppen, wil De Koster niet bevestigen. "Ik zal nooit details uit de contracten van mijn spelers aan de grote klok hangen. Sommige zaken stroken met de waarheid, maar soms zit het ook anders in elkaar."

  "Voor mij blijft het een privézaak. Als de speler het zelf aan de grote klok wil hangen, is dat natuurlijk een andere zaak."

  "Mijn belastingen mogen altijd gecontroleerd worden. En die van Kevin ook"

  Zijn die grote bedragen nog wel te verantwoorden? "Ik kan begrijpen dat mensen die van 8 tot 5 werken zich dit afvragen. Maar er is heel veel geld met het voetbal gemoeid. Dan vind ik het normaal dat iedereen daar een deeltje van krijgt."

  "De tv-contracten zijn de laatste jaren ook enorm gestegen. Het is logisch dat de clubs dat geld gebruiken voor de mensen die ervoor zorgen dat het geld binnenkomt, namelijk de spelers."

  "De mensen onderschatten ook het leven van de voetballers. Als je Kevins leven bekijkt, zullen veel mensen zeggen: "Wow, dat is leuk." Maar dit leven wordt onderschat."

  "Ik zou willen dat de kranten die nu uitpakken met ronkende titels ook eens een artikel maken over het échte leven van de voetballers. Ze zouden dieper moeten kijken. Een speler uit de Premier League heeft bijvoorbeeld maandenlang geen verlof."

  Eerder brachten de Football Leaks ook aan het licht dat spelers als Ronaldo via dubieuze buitenlandse constructies belastingen proberen te omzeilen. "Daar ben ik persoonlijk geen voorstander van."

  "Jaren geleden hebben ze mij dit soort offshore-constructies ook aangeboden, maar ik heb neen gezegd. Mijn belastingen mogen altijd gecontroleerd worden en ik denk die van Kevin ook."

  ""Hebben ze écht niets beters om over te schrijven?", zal Kevin zeggen"

  Rest nog deze slotvraag: hoe reageerde Kevin De Bruyne zelf op deze berichten in de pers? "Ik heb hem nog niet gesproken, maar in het verleden is Kevin altijd rustig gebleven bij dit soort verhalen. Het heeft me altijd verbaasd dat hij zo goed overweg kan met het geld dat hij verdient. Hij wil niet oppervlakkig de grote jan uithangen."

  "Ik ben wel zeker dat hij dit zal zeggen: "Hebben ze écht niets beters om over te schrijven?""