• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Klitsjko stapt op zijn 41e weer de ring in voor een titelkamp

  Er komt maar geen sleet op Vladimir Klitsjko.

  Vladimir Klitsjko neemt het op 29 april, mogelijk in Wembley, op tegen Anthony Joshua voor de titel van wereldkampioen bij de zwaargewichten in alle bonden. Eén kleine voorwaarde: Joshua, die al zijn kampen tot nu toe met knock-out won, moet zaterdag eerst nog Eric Molina verslaan.

  Vladimir Klitsjko stond op 28 november 2015 voor het laatst in de ring. Toen verloor hij zijn wereldtitels aan Tyson Fury. Maar wegens de doping/drugsperikelen van de Brit kwam de revanche er dit jaar niet. Zo werden alle titels die Fury bezat weer vacant.

  Enkel de IBF-titel is nu niet vacant. Anthony Joshua, een 27-jarige Brit die al zijn 17 kampen met knock-out heeft gewonnen, verdedigt die titel zaterdag tegen de Amerikaan Eric Molina, die de kenners weinig kansen toedichten.

  Als Joshua (foto) zijn titel behoudt, gaat de kamp tegen Klitsjko door. Op 29 april zal de Oekraïner wel al 41 jaar zijn, maar daarvoor deinst hij niet terug.

  Klitsjko hoopt dat het gevecht kan plaatsvinden in Wembley. "Ik vecht graag in stadions. In Gelsenkirchen bokste ik eerder al voor 61.000 toeschouwers. Wembley, waar 80.000 toeschouwers in kunnen, zou fantastisch zijn."