• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Supporters Standard misnoegd: "Gemakkelijke oplossing, maar probleem zit dieper"

  De fans van Standard staan andermaal in een slecht daglicht.

  Standard zal de komende uitmatchen geen tickets verkopen voor zijn fans. Mario Bronckaerts van de supportersclub Cup of Standard uit Tienen: "Ik viel bijna van mijn stoel toen ik het nieuws vernam. Ik kan me daar totaal niet in vinden."

  "Met deze maatregel wordt iedereen gestraft in plaats van enkel die individuen die ik niet eens Standard-supporters noem", zegt Mario Bronckaerts over de beslissing van de club om de fans even niet meer mee te nemen naar uitmatchen.

  "Dit is een gemakkelijke beslissing. Terwijl het probleem veel dieper zit. Ze moeten het zoeken waar het écht zit. Sommigen verknallen het voor iedereen."

  "Tegenwoordig kun je met camerabeelden bij wijze van spreken de kleur van de onderbroek van iemand zien. Zo moeilijk kan het dan toch niet zijn om de daders te identificeren en hen een levenslang stadionverbod en een boete op te leggen. Want ze moeten absoluut streng gestraft worden."

  Bronckaerts wijst ook met een beschuldigende vinger naar de organisatie rond de match. "Het was totale chaos aan de ingang. De politie wist het zelf niet meer en heeft 10 minuten voor de aftrap dan maar alle poorten opengegooid (dit wordt door de politie ontkend, red). Wie zelfs maar een kopie van een ticket had, was binnengeraakt."

  "Lijkt me moeilijk om de beslissing nog terug te draaien"

  Bronckaerts denkt niet dat Standard nog op zijn beslissing zal terugkomen. "Het lijkt me moeilijk om het nu nog terug te draaien. Ze hebben de beslissing ook genomen zonder overleg met de supportersclubs. Hopelijk staat het bestuur alsnog open voor een dialoog."