• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pro League vraagt Standard en Charleroi om er geen "juridische uitputtingsslag" van te maken

  Over Charleroi-Standard is het laatste nog niet gezegd.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Pierre François, de CEO van de Pro League, heeft de incidenten tijdens Charleroi-Standard ten strengste veroordeeld. Beide clubs krijgen ook een boete van 50.000 euro, al moet de Raad van Bestuur van de vereniging van profclubs dit wel nog goedkeuren.

  Pierre François herinnert ons in het begin van zijn persmededeling aan de maatregelen die de Pro League vorig seizoen al nam om wangedrag dat het imago van de competitie besmeurt tegen te gaan.

  Clubs die de regels toch met de voeten treden, kunnen een boete krijgen van 25.000 tot 50.000 euro. François zal aan de Raad van Bestuur vragen om Standard én Charleroi allebei de maximale boete op te leggen.

  "Deze beslissing zal geen voorwerp van discussie zijn", laat François weten. "Hierover heb ik immers al een akkoord bereikt met Mehdi Bayat (Charleroi) en Bruno Venanzi (Standard)."

  "We zullen ook bekijken of er geen extra sancties genomen moeten worden, met name de clubs verbieden om tickets te verkopen voor een uitwedstrijd (ofwel de volgende uitmatch ofwel de volgende confrontatie)." Standard anticipeerde hier al op door zelf de ticketverkoop voor uitmatchen op te schorten.

  "Graag zo snel mogelijk uitspraak van Geschillencommissie"

  Of de match herspeeld moet worden, op een latere datum afgewerkt of het huidige resultaat (1-3) gehandhaafd wordt, daar spreekt François zich niet over uit. "Dat is de bevoegdheid van de Buitengewone Geschillencommissie."

  "Ik wil de betrokken partijen wel vragen om er geen "juridische uitputtingsslag" van te maken. Het is in het belang van de kwaliteit en geloofwaardigheid van onze competitie dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komen, ook voor het klassement van de Jupiler Pro League."