• home
 • video
 • pas verschenen

  Nzeyimana: "Na de 4-3 begrijpt Merseyside ook dat Mignolet niet onderdoet voor Karius"

  0 / 0
  Deze week richt onze Premier League-watcher zijn pijlen op twee Belgen die wat in de schaduw zijn terechtgekomen. Na de het pijnlijk verlies tegen Bournemouth riepen heel wat Liverpool-fans opeens om bankzitter Simon Mignolet. Jason Denayer krijgt ondertussen lof van zijn trainer bij Sunderland, pas 18e in de stand.

  Terwijl Eden Hazard, Divock Origi, Christian Kabasele en Christian Benteke afgelopen weekend de Belgische aandacht opeisten met een of meerdere doelpunten, zat Simon Mignolet opnieuw 90 minuten op de bank bij Liverpool. Zijn ploeg gaf een 1-3-voorsprong uit handen en verloor nog met 4-3 tegen Bournemouth.

  "Achteraf werd er door fans gewezen naar de doelman: de jonge Duitser Loris Karius, uiteraard de vervanger van Simon Mignolet", zegt Nzeyimana. "Karius zit een aparte situatie. Hij staat sinds eind september onder de lat en zijn statistieken zijn op het eerste zicht niet slecht: 20 op 27 met hem in de ploeg en 10 tegengoals in 9 wedstrijden."

  "Maar cijfers zeggen hier niet alles. Wie zijn wedstrijden bekijkt, ziet dat Karius een onzekere indruk maakt. Bovendien zijn er twee belangrijke kanttekeningen. Hij speelde nog tegen geen enkel team uit de top vijf en van de laatste acht schoten binnen het kader gingen er vijf schoten binnen. Dat is veel."

  "Het is best opmerkelijk: al meer dan 2 jaar schreeuwt een groot deel van de Liverpool-fans om een andere keeper dan Mignolet. Ze wilden een doelman die wél goed is op hoge ballen en die zogezegd wél punten pakt."

  "Maar als je de statistieken van Mignolet bekijkt, begrijp je waarom ze opnieuw om Mignolet schreeuwen. Met hem pakte Liverpool 10 op 15 en dat tegen teams als Arsenal, Tottenham en Chelsea. Onze landgenoot moet op dit moment zeker niet onderdoen voor zijn Duitse collega. Dat merken de Merseysiders ook."

  "Denayer oogst lof op een positie voor de verdediging"

  Sunderland pakte drie belangrijke punten tegen titelhouder Leicester City in de strijd onderin. Jason Denayer, die door City wordt uitgeleend, begon opnieuw in de basis. "Maar niet centraal achterin. Wel op de nummer zes, voor de defensie", zegt Nzeyimana

  Denayer werd afgelopen weekend wel bij de rust gewisseld omdat hij ziek was. "Hij oogst lof van zijn trainer om zijn prestaties op het middenveld." Volgens David Moyes zal een rol als middenvelder hem sterker maken en helpen om een top verdediger te worden in de toekomst.