• home
 • video
 • pas verschenen

  Mazzu: "Gedegouteerd om voetbaltrainer te zijn op een dag als gisteren"

  Mazzu: "Vorig jaar hebben we de fans al een signaal gegeven."

  Ook Charleroi-trainer Felice Mazzu reageert verbolgen over het wangedrag van de fans gisteren tijdens Charleroi-Standard. "Ze zijn oud en groot genoeg om zelf te weten wat ze niet en wel mogen doen", zegt Mazzu. Zijn Standard-collega Aleksandar Jankovic betreurt de incidenten ook, "maar de fans blijven belangrijk voor Standard en Charleroi".

  "Voetbal een feest", luidt het. Maar in de Waalse clash tussen Charleroi en Standard draaide het feest gisteren uit op een wanvertoning van fans uit beide kampen.

  "Voor mij als trainer telt de sport, de competitie, doelstellingen behalen", reageerde Felice Mazzu na de stopgezette match. "Maar op een dag als gisteren ben je gedegouteerd om voetbaltrainer te zijn."

  "Ik hoef geen enkel signaal te geven aan de fans. Ze zijn oud en groot genoeg om zelf te weten wat ze niet en wel mogen doen.
  Vorig jaar hebben we al een signaal gegeven. Wat er toen gebeurd is, was schandalig. Tot 3 keer toe werd de match vorig jaar stilgelegd."

  "Of beide teams een zware straf moeten krijgen? Ik heb daar niets over te zeggen. Het reglement moet worden gevolgd."

  "Het is niet aan mij om te oordelen over wat er gebeurd is vanaf de tweede helft. Daar zijn advocaten en het Arbitragehof voor. Mijn rol is om een ploeg te trainen. Ik stop uren werk in voorbereiding."

  "Standard scoort 2 keer in helft waarin onze doelman bekogeld werd"

  Op het moment dat de match werd gestaakt, leidde Standard met 1-3. "Of Standard deze match gewonnen moest hebben? Ik kan enkel zeggen dat Standard twee keer heeft gescoord in een helft waarin onze doelman meerdere keren bekogeld werd met aanstekers", besluit Mazzu.

  "Heel spijtig, maar fans zijn belangrijk"

  Zijn Standard-collega Aleksandar Jankovic had het in eerste instantie over de sportieve gang van zaken: "Voor mij als coach is dit een duidelijke en verdiende overwinning voor Standard op het veld. We hadden kansen voor een vierde en vijfde goal. Dit is heel spijtig wat er gebeurt. Dit is een moeilijk moment voor ons."

  "Ik ken de reglementen niet. Voor mij is 1-3 het resultaat. Ik ben coach, geen advocaat."

  Moet de club zijn fans eens niet streng aanpakken, want die doen niet voor het eerst hun ploeg de das om? "Dat is een vraag voor de club. Ik kom hier om te winnen. Dit was misschien wel één van onze beste matchen van het seizoen."

  Jankovic probeerde de Standard-aanhang zelf te bedaren. "Dat was een eerlijke reactie van mij. Na de 1-3 gedroegen onze supporters zich ook. Het is spijtig dat het derde probleem dan van de andere kant kwam. Derby's zijn de mooiste matchen om te spelen. Het is spijtig dat het zo afgelopen is."

  Hij wou niet gezegd hebben dat de fans streng moeten aangepakt worden: "Supporters blijven meer dan belangrijk voor Standard en Charleroi. Het is jammer, maar we moeten nu afwachten. Voor mij als coach hebben we een goede wedstrijd gespeeld en gewonnen."