Ga naar de inhoud

meest recent

      Lukaku is zijn leverancier Bolasie voor een tijdje kwijt

       ma 5 december 2016 23:30
      Yannick Bolasie zal wellicht enkele maanden buiten strijd zijn.
      Everton-aanvaller Yannick Bolasie heeft zijn kruisbanden gescheurd in de match tegen Manchester United. Hij wordt binnenkort al geopereerd en zal wellicht enkele maanden buiten strijd zijn.

      Yannick Bolasie kwam in het tussenseizoen voor 30 miljoen euro over van Crystal Palace. Bij Everton vormde hij al snel een duidelijk duo met Romelu Lukaku. De ene als aangever, de andere als afwerker.

      Maar aan die samenwerking komt even een einde. In de match tegen Manchester United blesseerde de 27-jarige Congolees zijn rechterknie. Uit scans blijkt dat zijn kruisbanden gescheurd zijn.

      Een operatie is onafwendbaar, een lange revalidatie is dat ook. Bolasie zal hierdoor niet alleen de Afrika Cup missen, hij komt mogelijk niet meer in actie dit seizoen.

      Als vervanger voor de aanvaller wordt in de wandelgangen al de naam van Memphis Depay (foto) gefluisterd. Coach Ronald Koeman liet al eerder zijn interesse in zijn landgenoot blijken. Bij Manchester United zit Memphis op een zijspoor.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.