• home
 • video
 • pas verschenen

  Jankovic: "Waarom kunnen we die idioten niet gewoon opsluiten?"

  0 / 0
  Aleksandar Jankovic, trainer bij Standard, en Mehdi Bayat, algemeen directeur bij Charleroi, waren vanavond te gast in de RTBF-voetbaltalkshow La Tribune. De schermutselingen in Charleroi-Standard waren uiteraard hét gespreksonderwerp. "Beide ploegen nul punten geven is zeer gevaarlijk. Dan worden de hooligans de winnaars."

  Beide ploegen nul punten geven voor de incidenten in de Waalse derby, dat zint Aleksandar Jankovic duidelijk niet. "In dat scenario zijn Anderlecht, Club Brugge en co niet de grote winnaar", begon de Standard-trainer zijn pleidooi in La Tribune.

  "Als je Charleroi en Standard nul punten geeft, dan zet je het licht op iets wat de mensen niet goed genoeg kennen. Dat is zeer gevaarlijk, want de hooligans zijn dan de grote winnaars. Zij kunnen zich dan mengen in supportersgroepen van andere clubs en een match beïnvloeden."

  "Ik vraag me één ding af: beseft iedereen dat die sanctie de deuren openzet voor domkoppen? We hebben binnenkort zoveel wedstrijden die draaien om een plaats in Play-off I, de titel en het behoud en in elke club zijn er gekken. Elke match kan dan op deze manier eindigen."

  "Kijk, gisteren waren er vier "partijen" op het veld: het team van Standard, de ploeg van Charleroi en de supportersclans van beide teams. Als je de twee ploegen nul punten geeft, dan wordt enkel Standard gestraft."

  "Je kunt rond de pot blijven draaien. Maar eerlijk: wie iets op een veld gooit, is een idioot. En als je hen niet opsluit, dan blijf je rond de pot draaien. Ik ken de wet niet, maar waarom kun je hen niet meteen opsluiten? En waarom moet je het sportieve luik bestraffen voor het gedrag van die idioten?"

  Jankovic: "Plicht gedaan, maar aan de overkant zag ik niemand"

  Aleksandar Jankovic probeerde tijdens de wedstrijd het vak met de Standard-supporters te kalmeren. "Dat was het maximum wat ik kon doen, maar de boodschap was aangekomen. Na die tussenkomst werd er niets meer gegooid."

  "Wij hebben er alles aan gedaan om de rust te laten terugkeren en dat is gelukt. Aan de overkant heb ik niemand gezien. Wij hebben onze plicht vervuld. En onze keeper heeft niet geprovoceerd, in tegenstelling tot Charleroi-doelman Penneteau."

  Mehdi Bayat reageerde als door een wesp gestoken. "Die twee zaken kun je niet vergelijken. Wij hebben niet de tijd gehad om iets te doen, want er werd meteen afgefloten. En de supporters van Standard zijn begonnen", zei Bayat, waarna hij uiteindelijk Jankovic nog een vriendelijke handdruk gaf.