• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eriksson volgt Seedorf op bij Chinese tweedeklasser

  Eriksson blijft aan de slag in China.

  Een maand na zijn ontslag bij Shanghai heeft Sven-Göran Eriksson (68) een nieuwe werkgever. De Zweedse coach gaat aan de slag bij Shenzhen, in de Chinese 2e klasse. "Eriksson heeft een rijke trainerservaring, vernieuwende ideeën en kennis van het Chinese profvoetbal", looft het team zijn nieuwe aanwinst.

  Vorige maand werd Sven-Göran Eriksson bij Shanghai SIPG na een teleurstellende 3e plaats in de Chinese competitie op de keien gezet. André-Villas Boas kwam zijn zitje innemen.

  Maar Eriksson al weer werkzekerheid in China, waar het nieuwe seizoen na de winter van start gaat. De voormalige bondscoach van Engeland zet wel een stapje terug: naar Shenzhen in de Chinese 2e klasse.

  Daar neemt hij het dirigeerstokje over van Clarence Seedorf, die er het voorbije seizoen niet in slaagde om te promoveren naar de 1e klasse.