• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eidur Gudjohnsen biedt zijn diensten aan Chapecoense aan

  Trekt Gudjohnsen naar Brazilië?

  Eidur Gudjohnsen, ex-spits van onder meer Chelsea, Barcelona en Club Brugge, heeft op Twitter laten weten dat hij voor Chapecoense wil voetballen. Het merendeel van de spelersgroep van de Braziliaanse club kwam vorige week om het leven bij een vliegtuigcrash. De IJslandse aanvaller probeerde zijn ex-ploegmaat Ronaldinho eveneens te verleiden.

  Eidur Gudjohnsen (38) zit momenteel zonder club nadat het Noorse Molde hem in augustus had laten gaan. "Uit respect zou ik voor Chapecoense willen spelen, als ze een plaats voor me hebben", schreef de IJslander op Twitter.

  Slechts drie spelers die op het vliegtuig waren gestapt om de finale van de Copa Sudamericana te spelen, overleefden de crash. Verschillende Braziliaanse clubs hebben al laten weten dat ze spelers willen uitlenen aan Chapecoense, dat nu dus ook op Gudjohnsen kan rekenen.

  De IJslander probeerde op Twitter ook zijn ex-ploegmaat Ronaldinho te overtuigen om bij Chapecoense aan de slag te gaan. De Braziliaan, een ex-ploegmaat van Gudjohnsen bij Barcelona, zou volgens zijn management bereid zijn om de Braziliaanse club te helpen.