• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coppejans ruilt Tennis Vlaanderen voor Malisse: "Met nieuw team weer naar top 100"

  Kimmer Coppejans stond in juni 2015 97e op de ATP-ranking.

  Xavier Malisse is de nieuwe coach van Kimmer Coppejans (22). De nummer 179 van de wereld verlaat het Topsportcentrum Tennis Vlaanderen. "Met Malisse en mijn nieuw team zal ik heel hard werken om weer de top 100 te bereiken."

  Coppejans stond in juni vorig jaar 97e op de ATP-ranking, maar is weggezakt naar plaats 179. Hij verloor ook zijn plaats in het Daviscup-team, waarmee hij in 2015 nog de finale speelde.

  "Ik wil Tennis Vlaanderen en het trainersteam bedanken voor alle steun die ik gekregen heb binnen het Topsportcentrum", zegt Coppejans in een persbericht. 

  Tennis Vlaanderen zal hem waar mogelijk blijven ondersteunen. "Die steun blijft ook in de toekomst erg belangrijk voor mij. Samen met Malisse en mijn nieuwe team zal ik nu heel hard werken om opnieuw de top 100 te bereiken."

  Malisse, 36 jaar en in 2013 gestopt, begeleidde eerder ook al Ruben Bemelmans, Kirsten Flipkens en de Australiër Bernard Tomic. Voor David Goffin was hij de beste Belg uit de geschiedenis: hij won Roland-Garros in het dubbelspel met Olivier Rochus en drie ATP-enkeltoernooien.