• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Poel: "Veel te vroeg beslist om cross af te gelasten"

  Mathieu van der Poel geeft tegenwind.

  De afgelasting van de cross in Koksijde zorgt voor gemengde gevoelens. "De veiligheid primeert", zegt wereldkampioen Wout van Aert. "Maar er wordt minder wind voorspeld voor deze namiddag", reageert Mathieu van der Poel.

  Van der Poel is "not amused" over de vroege beslissing

  Van der Poel: "1 van mijn lievelinscrossen, daarom dubbel jammer"

  Mathieu van der Poel gaf nog wat extra toelichting bij zijn tweets. "Ik kan de reden voor de afgelasting uiteraard begrijpen", zegt de Nederlander. "De veiligheid voor renners, publiek en organisatie moet gegarandeerd kunnen worden."

  "Maar ik vind dat de beslissing te snel genomen is. Het was nog uren tot de start van de elitewedstrijd en de wind kan altijd gaan liggen."

  "Dit is echt een van mijn lievelingswedstrijden. En ik denk niet van mij alleen. Daarom is het dubbel zo jammer. De wedstrijd verplaatsen naar morgen zou een optie kunnen zijn, maar dat is dan weer een probleem voor het publiek en de tv-uitzending. De focus ligt nu op volgend weekend."

  Andere reacties uit het veldritpeloton