• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Keisse: "Jammer dat ik niet de koers kan rijden die ik wil"

  Keisse en Viviani staan 3e voor de slotdag.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In de Zesdaagse van Gent speelt het duo Keisse/Viviani nog altijd mee voor de eindzege. "Maar ik denk dat er voor ons geen grote rol meer is weggelegd", zegt Iljo Keisse voor het ingaan van de slotdag.

  Publiekslieveling Iljo Keisse kan vandaag zijn 7e eindzege binnenhalen in de Zesdaagse van Gent. Maar de "Keizer van 't Kuipke" dicht zichzelf weinig winstkansen toe.

  "Viviani en ik zijn niet in staat om de sterke concurrenten in de vernieling te rijden", geeft Keisse toe, die met Viviani voorlopig op de 3e plaats prijkt.

  "We moeten vandaag zoveel mogelijk krachten sparen en wachten op een fout van de tegenstand. De Zesdaagse winnen? Die kans is klein."

  "Ik denk dat er voor Viviani en mij geen grote rol meer is weggelegd in de ontknoping."

  "Viviani is hier met een slechte conditie aangekomen"

  Viviani lijkt een van de zwakkere schakels in de top van het klassement. "Hij heeft deze wedstrijd onderschat", zegt Keisse.

  "Viviani (foto) was niet goed tijdens de eerste dagen, waardoor ik over mijn toeren ben moeten gaan om dat op te vangen. En daar betaal ik nu de prijs voor."

  "Pas op: ik heb zelf gevraagd om met Viviani te rijden, omdat hij de olympische kampioen is. En dat is mooi voor het publiek."

  "Maar hij is niet met een goede conditie naar Gent afgezakt. Dat kan ik hem ook niet kwalijk nemen na een zwaar seizoen. Maar op dit moment is het wel een beetje jammer en frustrerend dat ik niet de koers kan rijden die ik zou willen."

  "Als Cav niet kraakt, wint Wiggins"

  Wie er dan wél met de zegebloemen zal mogen zwaaien vanavond? "In het begin van de week zou ik hebben gezegd De Ketele/De Pauw", vertelt Keisse.

  "Maar nu zeg ik: Als Cav niet kraakt, zie ik Wiggins winnen. Wiggins is een klasse apart en steekt er individueel bovenuit. Cavendish was niet goed begonnen, maar is nu wel op dreef geraakt."