• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bokser Eduard Gutknecht wordt in een kunstmatig coma gelegd

  Gutknecht moest lang met één oog boksen.

  Eduard Gutknecht is er slecht aan toe na zijn kamp tegen de Brit Georges Groves eergisteren. De 34-jarige Duitse Kazak heeft een spoedoperatie moeten ondergaan aan zijn hersenen en is in een kunstmatig coma gebracht.

  Eduard Gutknecht maakte vrijdag geen schijn van kans in de Londense Wembley Arena, waar het supermiddengewicht het tegen Georges Groves opnam voor de internationale titel bij de profbond World Boxing Association (WBA).

  Maar het ergste moest na zijn nederlaag nog komen, want in de kleedkamer stuikte Gutknecht in elkaar. Hij werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd en 's nachts geopereerd. Gutknecht is daarna in een kunstmatig coma gebracht, de normale procedure na zo'n operatie volgens de Duitse boksbond.

  Gutknecht werkte in zijn professionele carrière tot dusver 36 kampen af. De nederlaag tegen Groves was nog maar zijn vijfde verliesmatch.

  De hele kamp en interview met Groves: