• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Gefrustreerde" Hanni: "Als we achteraan blijven, dan kunnen we niet scoren"

  Hanni en Anderlecht verloren tegen Zulte Waregem.

  Anderlecht incasseerde tegen Zulte Waregem al zijn vierde nederlaag van het seizoen. Sofiane Hanni kon na de wedstrijd zijn ontgoocheling niet verbergen. "We moeten onszelf dringend in vraag stellen", zei de Anderlecht-aanvoerder, die ook kritisch was voor zijn trainer René Weiler.

  "We zijn zeer ontgoocheld", zuchtte Sofiane Hanni na de wedstrijd. "In de eerste helft hadden we het nog goed gedaan. Maar we moeten achteraan dan hoger durven te spelen en op zoek gaan naar een derde doelpunt. Dat doen we niet. We trekken ons terug en slikken twee goals in vijf minuten. Dat levert veel frustraties op."

  Had coach René Weiler zijn spelers bij de rust dan niet de opdracht gegeven om de 1-2-voorsprong uit te bouwen? "Dat hebben de spelers tegen elkaar gezegd", was het duidelijke antwoord van Hanni.

  "Ik denk dat we offensiever moeten spelen. Door achteraan te blijven staan, zullen we geen goals maken. We slagen er niet in om het voetbal te brengen dat we willen spelen. Lange ballen, dat kun je soms eens gebruiken. Maar we kunnen dat voetbal niet blijven brengen."

  De vervanging van Stanciu door Badji bij de pauze pakte verkeerd uit. "Als je verliest, dan heeft niets gewerkt", zei Hanni. "We verliezen en we zijn ontgoocheld. We moeten onszelf heel snel in vraag stellen."

  Dendoncker: "De trainer wou meer controle. Dat is zijn keuze"

  Ook Leander Dendoncker baalde na de 3-2-nederlaag bij Zulte Waregem. "Na de rust waren we heel zwak. We zakten te ver terug en hadden geen kansen meer."

  "Wat ik van de wissel Stanciu/Badji bij de rust vond? De trainer wou meer controle. Dat is zijn keuze. Maar voor zover ik weet was Stanciu niet geblesseerd."