• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ronaldo spreekt kleedkamer toe na EK-triomf: "Heb al drie keer gehuild"

  Ronaldo in de Portugese kleedkamer in het Stade de France.

  Cristiano Ronaldo beleefde door een snelle gedwongen wissel een EK-finale in mineur, maar dankzij een treffer van Eder veroverde Portugal toch de Europese titel. Enkele minuten na de gewonnen finale kreeg Ronaldo de Portugese kleedkamer muisstil met een emotionele speech. "Ik ben zo ontzettend gelukkig."

  Op de beelden die nu pas werden vrijgegeven bedankte Ronaldo de coach, zijn ploegmaats en de staf. "Niemand geloofde in Portugal, maar we hebben het samen gedaan. Dit is een van de gelukkigste dagen uit mijn leven", zei de aanvoerder met ontblote torso.

  "Vergeet al de individuele trofeeën en de Champions League. Ik heb al drie of vier keer gehuild. Mijn broer zei me dat ik moest kalmeren, maar dat ging niet. Ik ben zo gelukkig. Deze prijs ontbrak nog, maar is er nu dankzij jullie."

  Bekijk de speech van de Portugese aanvoerder

  Samenvatting: Portugal bezorgt Frankrijk een kater

  Video player inladen ...

  Eder was de Portugese held

  Video player inladen ...

  Een huilende Ronaldo verlaat het veld met een blessure

  Video player inladen ...

  Maar Ronaldo kon de beker uiteindelijk in de lucht steken

  Video player inladen ...