• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondsparket: "Afwachten wat op tuchtrechtelijk vlak voor de KBVB moet gebeuren"

  De bondsprocureur doet geen uitspraken over de zaak-Deschacht.

  In de gokzaak rond Olivier Deschacht raakte vandaag bekend dat met het account van de Anderlecht-verdediger op drie Champions League-wedstrijden is ingezet. "Er komt zeker een vervolg, maar we moeten ons niet overhaasten", reageert het bondsparket bij Sporza.

  Bondsprocureur Marc Rubens heeft het over een "onaanvaardbaar lek" dat bekendmaakte dat met het account van Olivier Deschacht werd ingezet op drie Champions League-wedstrijden. In één match stond Deschacht zelf op het veld.

  "Het is onaanvaardbaar dat een speler gokt op een match waarin hij zelf speelt. Het reglement verbiedt dat en dat zal dus ook een tuchtrechtelijke sanctie met zich meebrengen", legt Rubens uit aan Sporza.

  "Bij de KBVB zal er dus nog een tussenkomst zijn, maar ik spreek me momenteel niet uit over wie schuld treft in de zaak-Deschacht."

  "Je moet ook rekening houden met het bedrag dat werd ingezet en met de premies die de speler kon verdienen. Wat is die verhouding? Als je duizenden euro's kunt verdienen en door te gokken slechts 800 euro, dan gaat het niet om matchfixing."

  "Het uitgelekte rapport toont niet aan dat Deschacht bewust enkele doelpunten heeft laten incasseren. Er zijn elementen die bekeken moeten worden, maar het rapport geeft geen uitsluitsel."

  Bondsparket spreekt zich nog niet uit over sanctie

  Wanneer zal het bondsparket zich uitspreken over de zaak? "Ik wacht op de resultaten van de Kansspelcommissie en de procureur des Konings van Gent. Als ik die dossiers kan bekijken, dan kan ik nagaan wat op tuchtrechtelijk vlak voor de KBVB moet gebeuren."

  "Die spelers hebben het reglement overtreden. Er komt zeker een vervolg, maar we moeten ons niet overhaasten", besluit bondsprocureur Rubens.