• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Cats beuken de poort van het EK open

  Feest bij Ann Wauters en haar jonge ploegmaats.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Feest bij Ann Wauters en haar jonge ploegmaats.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De nationale basketbalvrouwen gaan zo goed als zeker voor het eerst in tien jaar naar het Europees kampioenschap. Na een zege tegen Wit-Rusland (67-61) kan een ticket hen niet meer ontsnappen. Woensdag mogen ze met 30 punten verschil verliezen in Polen.

  Kim Mestdagh, die wegens de enkelblessure van Sofie Hendrickx de aanvoerdersband droeg, was met 17 punten het best bij schot. Ann Wauters deed met 10 punten en 6 rebounds ook een flinke duit in het zakje. Emma Meesseman maakte 11 punten.

  De Belgen gaan woensdag in het Poolse Walbrzych op zoek naar hun eerste EK-ticket sinds 2007. Enkel een nederlaag met meer dan 30 punten kan hen nog van een ticket houden. In de heenwedstrijd in Namen kregen de Poolse basketbalvrouwen een pak slaag (100-63).

  Het Europees kampioenschap voor vrouwen vindt volgend jaar in Tsjechië plaats.

  Wauters: "Afwachten hoe ik me over half jaar voel"

  Reacties Belgian Cats:

  • Kim Mestdagh: "We zijn zo gelukkig. We wisten dat dit de belangrijkste match was. We hebben het voor mekaar gekregen. Ik heb nog nooit een EK gespeeld."
  • Emma Meesseman: "Dit is een droom. We hebben zo'n leuke groep. We verdienen dit al jaren. Fantastisch. Alle emoties komen nu naar boven. Ik ben superblij."
  • Ann Wauters: "Het was een moeilijke en spannende wedstrijd. Dat toont aan dat deze ploeg ook maturiteit heeft. Ook op moeilijke momenten kunnen we een match winnen. Dat vind ik belangrijk voor een jonge groep. Ik zie veel ruimte om nog beter te doen. Of ik er op het EK ook bij ben, kan ik nu moeilijk inschatten. Het is afwachten hoe ik me over een half jaar voel."