• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Er is met het account van Deschacht op 3 CL-matchen gegokt"

  Olivier Deschacht.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Er is meer nieuws over de gokaffaire rond Anderlecht-speler Olivier Deschacht. Uit gerechtelijk onderzoek blijkt dat met het account van Deschacht gegokt is op drie verloren wedstrijden van Anderlecht in de Champions League. Maar volgens de Kansspelcommissie is er niet genoeg bewijs dat Deschacht zelf heeft gegokt.

  Het onderzoek naar de gokpraktijken met het account van Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht sleept al een tijdje aan. Ook de wedstrijden van de Champions League werden daarbij onder de loep genomen.

  Eerdere onderzoeken hadden al aangetoond dat er met het account van Deschacht was ingezet op de Champions League-wedstrijd tegen PSG in 2013, een zware 0-5-nederlaag waarin Deschacht zelf niet meespeelde.

  Maar de Kansspelcommissie had een tijdje geleden al geoordeeld dat er niet bewezen kon worden dat Deschacht zelf had ingezet op die wedstrijd. Het wil de verdediger daarom niet voor de rechter brengen.

  Uit nieuwe gegevens blijkt dat er met het account van Deschacht ook gegokt is op de wedstrijden tegen Benfica (2-3-nederlaag) en Olympiakos (0-3-nederlaag) in diezelfde Europese campagne. Alleen in de match tegen Benfica speelde Deschacht zelf een uurtje mee, wat een bezwarend element zou kunnen zijn.

  Maar volgens de Kansspelcommissie is er dus niet genoeg bewijs dat Deschacht zelf heeft gegokt. Hij blijft er zelf ook bij dat z'n broer zijn account heeft gebruikt. Van daaruit werd trouwens ook gegokt op 40 gewonnen wedstrijden van Anderlecht.

  Vandenbempt: "Kansspelcommissie wil boete van 25.000 euro geven"

  Voetbalcommentator Peter Vandenbempt geeft toelichting: "Olivier Deschacht heeft altijd volgehouden dat het zijn broer Xavier was die via zijn account geld had ingezet op die nederlagen."

  "Na onderzoek is de Kansspelcommissie tot dezelfde conclusie gekomen. Er zijn sterke aanwijzingen dat Deschacht op matchen van Anderlecht heeft gegokt, maar niet op verlies en ook maar een paar keer. Uit het dossier blijkt overigens ook dat er op 40 winstmatchen van Anderlecht is gegokt."

  "Daarom heeft de Kansspelcommissie het dossier een tijd geleden aan het parket van Gent overgemaakt met het advies om Deschacht niet voor de rechter te brengen, maar om het dossier weer in handen te geven van de Kansspelcommissie."

  "Dat orgaan wil Deschacht een boete opleggen van zo'n 25.000 euro. Ze willen de verdediger ook gebruiken als gezicht voor een sensibiliseringscampagne om jonge sporters voor dergelijke praktijken te waarschuwen. Het is nog wachten op de beslissing van het parket van Gent en wellicht moet Deschacht zich ook nog verantwoorden bij de voetbalbond."