Ga naar de inhoud

"Als twee ploegen vechten om een been, dan wint Keisse"

 za 19 november 2016 09:29
De zesdaagse van Gent lijkt uit te draaien op een thriller tussen drie koppels. De zeer ervaren gangmakers achter de derny's schatten bij Sporza de kansen van de favorieten in. "Wiggins steekt er als individu bovenuit, maar je telt als team."

Michel Vaarten (59) heeft al meer dan 200 zesdaagses op zijn teller staan. Hij neemt tijdens de dernywedstrijden in het Kuipke Bradley Wiggins op sleeptouw en tipt dan ook op het Britse koppel als favorieten.

"In het begin was Cavendish niet top, maar hij wordt elke dag beter", zegt de ervaren gangmaker. "Als de echte finale gereden wordt, dan zullen zij super zijn. De koppels zijn aan elkaar gewaagd. Wiggins steekt er als individu een beetje bovenuit, maar je telt als team."

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw zijn misschien wel het meest geroutineerde team in het Kuipke. "Als ploeg komen zij het beste voor de dag", weet Erik Schoefs (49), die zijn rol als gangmaker al op meer dan 100 zesdaagses heeft vertolkt. "Kenny en Moreno zijn vanaf de eerste dag superieur, ook omdat ze de piste meer gewoon zijn."

Met Iljo Keisse en Elia Viviani is er nog een derde koppel dat aanspraak mag maken op de overwinning. "In Londen hebben De Ketele en De Pauw de Britten een hak gezet. Het wordt een gevecht tussen die twee ploegen. En als twee honden vechten om een been, wint Iljo", voorspelt Walter Huybrechts.

Een pronostiekje van de gangmakers in het Kuipke

De Ketele/De Pauw rijden op één na beste tijd op de 500 meter

Wat vindt Cavendish van zijn favorietenrol?