• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Uytvanck: "Ik kon mezelf niet bewijzen"

  Van Uytvanck ziet het volgende seizoen met vertrouwen tegemoet.

  Het ene jaar is het andere niet. Vorig jaar leunde tennisster Alison Van Uytvanck nog bij de top 40 aan, intussen is ze op de WTA-ranglijst weggezakt naar de 124e stek. Voor Sporza blikt ze terug op het voorbije seizoen.

  Gisteren ging Alison Van Uytvanck eruit op het WTA-toernooi in Taipei (Taiwan). Ze verloor in de tweede ronde van de Duitse Tatjana Maria en mag zo meteen een streep trekken onder haar seizoen.

  Van Uytvanck is na een moeilijk jaar met blessureleed toe aan wat vakantie. "Het is een lang en moeilijk seizoen geweest. In het begin heb ik niet zo goed gespeeld en daarna kwam die operatie. Het was moeilijk om te revalideren en meteen op de grand slams te staan om te presteren."

  "Op het einde van het jaar heb ik wel weer twee titels gewonnen en toch weer iets beter gespeeld. Dat moet ik begin volgend jaar proberen door te zetten."

  Vorig seizoen gooide Van Uytvanck hoge ogen met een kwartfinale op Roland Garros (foto). Die stunt kon ze dit jaar niet herhalen. "Ik kon er niet echt iets aan doen dat ik die blessure kreeg en die operatie had tijdens Roland Garros."

  "Ik kon dus zelfs niet bewijzen of ik mijn punten wel kon verdedigen. Het is gewoon jammer dat ik die kans niet gekregen heb en daardoor zoveel plaatsen ben teruggezakt."

  "Het ging niet goed meer met Ann"

  Van Uytvanck (WTA-124) stond vorig seizoen dicht bij de top 40, nu moet ze weer hard knokken om opnieuw in de top 100 te raken. "Het is moeilijk, want iedereen vecht hard om in die top 100 te raken."

  "Ik heb nu volgend jaar wel tot en met juni bijna geen punten staan, dus er is helemaal geen druk meer om punten te verdedigen tot in juni. Alles kan snel gaan, je moet een paar goede toernooien spelen en je bent weer helemaal vertrokken."

  Van Uytvanck veranderde het voorbije seizoen ook van coach. Ann Devries werd ingeruild voor Alain De Vos. "Het was voor mij nodig om te wisselen want het ging niet echt supergoed meer met Ann. Het was voor mij een "must" om iets anders te hebben en ik ben nu heel tevreden met de coach die ik heb."

  "Hij doet heel goed zijn job. Ik heb met hem ook meteen een titel behaald, dus ik kan niet zeggen dat het begin moeizaam was. Ik voel me nu ook stukken beter en ik geniet weer. Daar begint het allemaal mee."

  "Ik neem nu anderhalve week vakantie en dan moet ik me weer voorbereiden om er te staan voor Australië. We gaan er voluit voor gaan en zien wel wat volgend jaar brengt."