• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Snelle benen, gesmeerde kelen en Lindsay: een avond in het Kuipke

  Lindsay zorgt voor de muzikale noot.

  Donderdagavond op de Zesdaagse, dat is traditioneel een topavond. Sporza trok naar Gent en ging de sfeer opsnuiven rond de piste. Een verslag.

  Terwijl de renners hun kettingen smeren, besluit wielerminnend Vlaanderen en masse de kelen te smeren op het middenplein van het Gentse Kuipke.

  Een cocktail van topsport en licht benevelde ambiance. Thuisrijder en publiekslieveling Iljo Keisse, gekoppeld aan olympisch kampioen Elia Viviani begonnen als leiders aan dag drie van de 76ste Zesdaagse, reden genoeg voor een eerste polonaise.

  Ploegkoers, afvalling, 500 meter tijdrit of een race achter derny’s, van acht uur ’s avonds tot ver voorbij middernacht valt er wat te zien op de Gentse wielerbaan. Hoewel de Zesdaagse compleet uitverkocht was, leken er toch veel vrije zitjes in de tribune.

  Dit omdat de wielerfan een onweerstaanbare drang heeft om zijn zitplaats te laten voor wat ze is en gezellig samen te hokken op het bomvolle middenplein. Het resulteerde in een druk maar sfeervol gewriemel, terwijl Wiggins en Cavendish met 70km per uur op de houten piste voorbij raasden.

  Nadat Lindsay De Vylder de longen uit zijn lijf had gefietst op de baan, ruimden de renners diezelfde baan voor een muzikaal intermezzo van de populaire chanteuse Lindsay.

  Video player inladen ...

  Eenmaal het verplichte schlagernummertje afgewerkt, was het weer aan de atleten. Keisse deed het Kuipke een eerste keer ontploffen met een zege achter de derny, zijn ploegmaat Viviani deed er een schepje bovenop door de sprint te winnen.

  Toch was het het duo De Pauw-De Ketele dat met een glimlach tot achter de oren kon gaan slapen. Een goeie eerste ploegkoers en winst op de 500 meter (net onder het baanrecord) grepen ze de macht op donderdagnacht.