• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Scheidsrechters mogen niet meer gokken op "eigen" wedstrijden

  Geel of rood? Binnenkort mogen refs daar niet meer op gokken.

  Raar maar waar: tot nu toe is er geen enkele regel die scheidsrechters verbiedt om te gokken op matchen die ze fluiten. Dat wil de KBVB nu veranderen.

  De Pro League werkt aan een actieplan om het gokken in het Belgische voetbal onder controle te krijgen. De afgelopen maanden raakten enkele voetballers verzeild in een gokschandaal. Zo werden Olivier Deschacht, Knowlegde Musona, Tuur Dierckx en Laurent Henkinet gelinkt aan weddenschappen op eigen wedstrijden.

  Over gokkende refs is voorlopig niets geweten, maar de Koninklijke Belgische Voetbalbond speelt liever op veilig en wil een nieuwe regel invoeren.

  "Artikel 1404 stelt dat spelers, trainers en clubbesturen niet mogen deelnemen aan weddenschappen op wedstrijden van de clubs van hun afdeling of andere wedstrijden waarbij hun club belang heeft. Er is echter niets voorzien voor scheidsrechters, voor wie dit verbod ook zou moeten gelden voor de wedstrijden die zij dienen te leiden."