• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Renner vindt team na oproep op Twitter en trakteert alle "retweeters" op koffie

  Ilja Koshevoj is zijn Twitter-volgers ontzettend dankbaar.

  De Wit-Rus Ilja Kosjevoj heeft na een lange zoektocht een nieuwe ploeg gevonden. Een maand geleden stuurde hij nog een open sollicitatie de wereld in, wat massaal gedeeld werd binnen de wielerwereld en door zijn volgers.

  Nadat zijn contract bij Lampre was afgelopen, zat Ilja Kosjevoj met zijn handen in het haar. De 25-jarige Wit-Rus waagde dan maar zijn kans op Twitter: "Ik ben op zoek naar een ploeg voor 2017, misschien is er een team geïnteresseerd in mij?", tweette hij.

  Kosjevoj riep zijn volgers op om zijn tweet te delen, wat massaal gebeurde (liefst 784 keer). En dat lijkt nu zijn vruchten afgeworpen te hebben, want vandaag meldde Kosjevoj het goede nieuws dat hij eindelijk een contract heeft kunnen tekenen bij een ProContinentaal team.

  Kleine keerzijde aan het profcontract: Kosjevoj moet nu al de personen die zijn tweet gedeeld hebben, trakteren op koffie. Want dat had de jonge wielrenner zijn volgers plechtig beloofd, als hij een nieuw team aan de haak zou slaan. Bij welke ploeg Kosjevoj volgend jaar zal rijden, is voorlopig nog niet bekend.

  1 maand geleden deed Kosjevoj een oproep op Twitter

  Vandaag onthulde hij het goede nieuws

  Vuelta 2015: Kosjevoj eindigt 2e na Lindeman in 1e bergrit