• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Op nul in de Belgische competitie: negatief voor Stanciu, positief voor Verboom

  Deze vijf staan nog op 0: Verboom, Leye, Sylla, Acheampong en Stanciu..

  De Belgische competitie trekt zich weer op gang na de interlandperiode. Nicolae Stanciu is ondanks 29 doelpogingen nog altijd op zoek naar een eerste doelpunt, Bryan Verboom probeert dan weer een vervolg te breien aan zijn 266 minuten zonder tegendoelpunt.

  Stanciu mist de meeste doelpogingen

  In de Europea League trof Anderlecht-aankoop Nicolae Stanciu twee weken geleden raak, maar in de Belgische competitie staat zijn teller voorlopig nog op nul. Aan een gebrek aan doelpogingen ligt dat alvast niet, want de bekritiseerde Roemeen trapte al 29 keer op doel. Daarmee staat hij bovenaan de rangschikking van spelers met de meeste doelpogingen zonder dat daar een doelpunt uit volgt.

  Meeste schoten zonder te scoren
  SpelerClubSchoten
  Nicolae StanciuRSC Anderlecht29
  Mathieu DosseviStandard Liège25
  Roman BezusSint Truidense VV22
  Wilfred NdidiKRC Genk19
  Damien MarcqSporting de Charleroi18
  Tino SusicKRC Genk18

  Van Holsbeeck: "Hij weet dat hij niet goed voetbalt, maar heeft een goeie mentaliteit"

  Video player inladen ...

  Acheampong strooit met voorzetten, maar niemand werkt die af

  Ook bij Anderlecht toonde Frank Acheampong zich de voorbije 14 speeldagen erg bedrijvig. Hij creëerde al 21 kansen voor zijn ploegmaats, maar geen enkele daarvan mondde uit in een doelpunt. Ook Renato Neto strooit met voorzetten zonder dat die kansen worden afgewerkt door zijn ploegmaats bij AA Gent.

  Meeste kansen zonder assist te geven
  SpelerClubKansen gecreëerd
  Frank AcheampongRSC Anderlecht21
  Renato NetoKAA Gent20
  Francis N'GangaSporting de Charleroi15
  Leander DendonckerRSC Anderlecht15
  Sergiy BolbatKSC Lokeren15
  Francois MarquetWaasland Beveren15

  Degryse: "Van Acheampong weten we dat hij geen voorzet kan trappen"

  Video player inladen ...

  De voorzetten van Sylla bereiken geen ploegmaat

  Ook Mamadou Sylla wil met voorzetten strooien, maar hij mist nauwkeurigheid. Al 18 keer probeerde de Eupen-speler een voorzet tot bij een ploegmaat te krijgen, maar geen enkele daarvan kwam aan. Daarmee staat hij afgetekend op kop in dat klassement, want Dimitrios Kolovos van Mechelen staat tweede met amper 9 mislukte voorzetten.

  Meeste voorzetten die niet slaagden
  SpelerClubVoorzetten uit open spel
  Mamadou SyllaKAS Eupen18
  Dimitrios KolovosMechelen9
  Nicolae StanciuRSC Anderlecht8
  José Heriberto IzquierdoClub Brugge8
  Yoni BuyensKVC Westerlo8

  Bryan Verboom brengt zijn ploeg geluk

  Zulte Waregem heeft geen nood aan konijnenpoten als geluksbrenger, Bryan Verboom vervult die functie met verve. In de 266 minuten dat hij dit seizoen al op het veld stond, kreeg zijn ploeg geen enkel doelpunt tegen. Opvallend: met Colin Coosemans en Parfait Mandanda staan er ook twee doelmannen in deze top vijf.

  Meeste speelminuten zonder tegendoelpunt
  SpelerClubSpeelminuten
  Bryan VerboomSV Zulte Waregem266
  Colin CoosemansMechelen180
  Enes SaglikSporting de Charleroi127
  Parfait MandandaSporting de Charleroi90
  Ofir DavidzadaKAA Gent83

  Nog geen kaart voor Leye, wel al 24 overtredingen

  Soms is het ook goed nieuws, als je teller nog op nul staat. Vraag maar aan Mbaye Leye. De aanvaller van Zulte Waregem kreeg nog geen enkele kaart onder zijn neus geduwd dit seizoen, al maakte hij toch al 24 overtredingen.

  Meeste overtredingen zonder kaart
  SpelerClubOvertredingen
  Mbaye LeyeSV Zulte Waregem24
  Alexandru ChipciuRSC Anderlecht18
  Bédia ChristSporting de Charleroi18
  Zeljko FilipovicMechelen17
  Edmilson JuniorStandard Liège17

  Leye kegelt drie man omver, maar de kaarten blijven op zak:

  Video player inladen ...

  Wie veegt dit weekend de nul weg?

  Opvallend: Anderlecht en Zulte Waregem hebben elk twee spelers bovenaan in deze lijstjes. Dit weekend spelen die twee ploegen tegen elkaar in de topper van de 15e speeldag. Het ideale moment dus om de nul weg te vegen, of die net nog wat langer te verdedigen.