• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Koekelkoren en Van Walle: "Nog stappen zetten om Tokio te halen"

  Het weer in Lanzarote was een pluspunt voor de beachvolleyballers.

  Dries Koekelkoren en Tom Van Walle waren er voor de eerste keer bij op de olympische stage in Lanzarote. Het beachvolleybalduo was er niet bij in Rio en richt zijn pijlen op Tokio 2020. "Door onze omkadering te optimaliseren willen we beter presteren."

  Opvallende aanwezigen op de BOIC-stage in Lanzarote waren de beachvolleyballers Dries Koekelkoren en Tom Van Walle. "Wij zijn heel vereerd om hier aanwezig te mogen zijn", zegt Van Walle.

  "Dit is ideaal om ons seizoen op te starten en de voorbereiding buiten te kunnen doen in plaats van binnen in eigen land. We hebben deze opportuniteit gekregen en willen die met beide handen aanpakken en ervan profiteren."

  "Een ticket voor de Spelen in Tokio is ons doel. We merkten dat we wat details misten om echt beter te presteren en dat willen we nu vermijden door onze omkadering uit te breiden en te optimaliseren."

  "Met de steun van Bloso, het BOIC en de volleybalbond is dat mogelijk en dan is Tokio echt haalbaar", vindt Van Walle. "Ik denk wel dat het BOIC in ons gelooft", pikt Koekelkoren in.

  Van Walle en Koekelkoren grepen net naast een ticket voor Rio. "We zijn nu anderhalf jaar professioneel bezig met beachvolleybal en de resultaten mogen er wel zijn."

  'In het beachvolleybal moet je als team heel goed op elkaar ingespeeld zijn. Je moet patronen in je spel slijpen en we voelen dat we technisch, tactisch en mentaal nog stappen kunnen zetten om in 2020 de Olympische Spelen te halen."

  Bekijk het interview met "Beach Boys" Van Walle en Koekelkoren

  Video player inladen ...