• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ghelamco dient bouwaanvraag in voor Eurostadion op Parking C in Grimbergen

  Het Eurostadion moet in de zomer van 2020 klaar zijn voor het EK 2020.

  Projectontwikkelaar Ghelamco Invest wil in mei, juni volgend jaar beginnen met de bouw van het Eurostadion op Parking C in Grimbergen, in de zomer van 2019 moet het er staan. Deze week werd de bouwaanvraag ingediend in Grimbergen. Het nieuwe voetbalstadion komt er voor enkele wedstrijden van het EK 2020 in Brussel.

  De administratieve diensten van de gemeente Grimbergen hebben 30 dagen de tijd om het dossier te onderzoeken op volledigheid en ontvankelijkheid. Als de administratie groen licht geeft, zal vanaf 22 december 30 dagen lang een openbaar onderzoek lopen.

  Binnen de 105 dagen nadat het dossier volledig en ontvankelijk verklaard werd, moet de bouwaanvraag afgehandeld zijn.

  Op 12 december organiseert Ghelamco een infovergadering in het cultuurcentrum van Strombeek om zijn project voor te stellen.

  Het Eurostadion moet een multifunctionele voetbaltempel worden met 62.000 zitplaatsen, met ook plaats voor horeca, kantoren, nuts- en gemeenschapsvoorzieningen en parkeerplaatsen. Er zal ook een campus voor sportgeneeskunde komen.

  Eind oktober keurde de Vlaamse overheid het milieueffectenrapport (MER) goed na enkele aanpassingen aan de mobiliteitsvoorzieningen.

  Een andere hinderpaal is een buurtweg die over Parking C loopt. Op bevel van de vrederechter startte de gemeente een procedure op voor de afschaffing ervan.

  Met of zonder Anderlecht?

  Het is de bedoeling dat Anderlecht in het nieuwe stadion gaat spelen. Daarvoor moet de Belgische recordkampioen een jaarlijks huurbedrag betalen van om en bij de 10 miljoen euro voor 30 jaar. Er is echter nog geen definitief akkoord met de club. De gesprekken over de modaliteiten van de huur komen maar niet ten einde.