Ga naar de inhoud

FIFA opent onderzoek naar voetzoeker die Lewandowski vloerde

 vr 18 november 2016 16:12
De voetzoeker ontplofte vlak naast Lewandowski.
De incidenten tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Roemenië en Polen van vorige week krijgen nog een staartje. Robert Lewandowski werd toen ei zo na geraakt door een voetzoeker. Supporters van beide ploegen bezondigden zich aan wangedrag.

In de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Roemenië en Polen werden 12 Poolse supporters opgepakt na een gevecht in een café en schermutselingen met de ordediensten in de buurt van het stadion.

Ook tijdens de partij bleef het onrustig in de tribunes. Roemeense supporters gooiden in de eerste helft rookbommen op het veld, waarna de scheidsrechter het spel stillegde.

In de 53e minuut ontplofte er een voetzoeker vlak bij Robert Lewandowski. De Poolse spits zeeg neer en de verzorgers snelden toe. Gelukkig voor hem vielen de gevolgen mee. Lewandowski kon verder en scoorde nog twee keer in de 0-3-overwinning voor Polen.

De Wereldvoetbalbond kan echter niet lachen met het wangedrag van de supporters en opent een disciplinair onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.