• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eden Hazard mag zijn eerste trofee voor Speler van de Maand op de schouw zetten

  Eden Hazard wint de trofee voor het eerst.

  Rode Duivel Eden Hazard is in bloedvorm. Hij scoorde in oktober voor Chelsea drie goals en gaf één assist. Hij wordt beloond met de prestigieuze Speler van de Maand-prijs. Het is de eerste keer dat hij die prijs in ontvangst mag nemen.

  Na een minder seizoen is Eden Hazard helemaal terug. Zijn cijfers in oktober ogen indrukwekkend: 4 gewonnen wedstrijden, 3 goals, 1 assist. De Rode Duivel creëerde ook zeven kansen en leverde 17 succesvolle dribbels af.

  Reden genoeg om hem te verkiezen tot Speler van de Maand. Hij kreeg de voorkeur op zes anderen, bij wie ploegmaats Diego Costa en N'Golo Kante. Het is pas de eerste keer dat hij de prijs wint. Hazard werd in het seizoen 2014-2015 wel al eens uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

  De Rode Duivel reageerde in zijn gekende coole stijl op de prijs. "Bedankt om op mij te stemmen. Ik zie jullie volgende maand voor dezelfde prijs."

  De huidige vorm van Hazard staat in schril contrast met zijn vorm van vorig seizoen. "Iedereen vertelde me dat ik niet genoeg op doel schoot. Ik dacht altijd eerder aan een assist, maar nu weet ik dat ik het zelf ook kan. Ik probeer nu elke wedstrijd te schieten en te scoren."

  Pas de vierde Belg als Speler van de Maand

  Eden Hazard is nog maar de vierde Belg die wordt verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. Hij volgt Christian Benteke (april 2015), Jan Vertonghen (maart 2013) en Marouane Fellaini (november 2012) op.

  Chelsea mocht vrijdag overigens nog een tweede keer vieren want bij de trainers viel Antonio Conte in de prijzen.

  Een trotse Hazard met zijn trofee: