• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cavendish: "Ik word verblind door het goud van Viviani"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het duel tussen Mark Cavendish en olympisch kampioen Elia Viviani is een wedstrijd in de wedstrijd in Gent. In Rio trok de Italiaan aan het langste eind en dat wrijft hij er graag in met gouden schoenen en een gouden helm. "Ik word verblind", lacht Cavendish.

  Cavendish: "Denk dat het een gevecht wordt met Viviani"

  Cavendish staat na drie dagen op de derde plaats met zijn maat Bradley Wiggins. "Ik voel me goed, maar als je van de weg komt, kan je niet meteen zo diep gaan als de baanwielrenners. Zeker de eerste dagen hebben zij een voordeel."

  "Die eerste dagen hier zijn heel zwaar voor mij, maar ik word ook niet moe. De baanwielrenners die nu snel gaan, zwakken wat af. Ik blijf op hetzelfde niveau. Ik wil hier heel graag winnen, maar het is niet makkelijk. Het is een zware week en je moet echt elke dag vechten om bij de top te blijven."

  "Ik vind het hier echt fijn. Anders dan tijdens de Ronde van Vlaanderen, waar het publiek de renners maar heel even ziet, kunnen ze hier de hele avond genieten. Het is fijn om de mensen te zien. Het is al een lang seizoen geweest en toch is iedereen hier."

  Wordt het, net als in Rio, een gevecht tegen Elia Viviani? "Ik denk het wel. Hij ziet er alvast goed uit. Ik word verblind door al dat goud."

  Video player inladen ...

  Viviani: "Wiggins lijkt mij de sterkste renner"

  Viviani is trots op zijn gouden medaille en pronkt in Gent met een gouden helm, een gouden bril, gouden schoenen, ... "Dat is de Italiaanse stijl", lacht hij. "Ik zou ook graag dezelfde vorm hebben als in Rio, maar dat is jammer genoeg niet zo. Mijn conditie is goed, maar de eerste dagen is het afzien."

  "Na het WK had ik echt even een break nodig. Ik was zo moe dus ik ben even op vakantie geweest. Nu heb ik opnieuw een weekje getraind. Ik ben dus nog niet top, maar hopelijk word ik beter en beter. We moeten de twee laatste dagen aanvallen."

  "Ik moet me nog wat aanpassen aan de baan. Moreno De Pauw kent de baan goed dus daardoor is hij hier sneller. Een gevecht met Cavendish? Hij is sterk. Maar ik denk dat Wiggins de sterkste is. De Pauw en De Ketele zijn het beste team, maar ik mag ook zeker niet klagen met Keisse."

  Video player inladen ...

  De outfit van Viviani: