• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Broertjes Murray aan de macht: zowel Jamie als Andy staat 1e

  Andy en Jamie Murray zitten allebei op de leiderstroon.

  2016 kan bijna niet meer stuk voor de tennisfamilie Murray. In het dubbelspel staat nu al vast dat Jamie het seizoen zal afsluiten als nummer 1 van de wereld. Zijn veel bekendere broer Andy prijkt op de eerste plek in het enkelspel, maar moet wel nog vol aan de bak om die leidersplaats te behouden.

  Jamie Murray (30) leerden we vorig jaar beter kennen, toen hij samen met broer Andy (29) België op de knieën kreeg in de Daviscupfinale.

  Dezer dagen is Jamie (foto) ook te bewonderen op de Masters, waar hij samen met de Braziliaan Soares in de halve finales van het dubbelspel staat.

  Het Franse duo Mahut/Herbert slaagde daar niet in, waardoor Murray en Soares over de Fransen naar de leidersplaats springen in het dubbelspel.

  Als Andy Murray zijn eerste plaats vasthoudt in het enkelspel, zou het de eerste keer zijn dat 2 broers de ranglijsten in enkel en dubbel aanvoeren.

  Maar dan moet Andy het in Londen minstens even ver schoppen als Novak Djokovic. Beide kemphanen komen morgen in actie tijdens de halve finales: Djokovic treft dan Nishikori, terwijl Murray de handschoen moet opnemen tegen de Canadees Milos Raonic.

  Murray reageerde op Twitter met een vleugje humor