• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Qatar betaalde 2,5 miljoen aan zoon Diack om WK atletiek te krijgen"

  Papa Massata Diack, de zoon van ex-IAAF-voorzitter Lamine Diack.

  De Franse krant Le Monde heeft weer een beerputje geopend in de atletiekwereld. Het heeft bewijzen dat Qatar met een hoop oliedollars gezwaaid heeft om het WK atletiek van 2017 en 2019 binnen te halen.

  Papa Massata Diack zou weer een belangrijke rol vertolkt hebben in het verhaal. De zoon van ex-IAAF-voorzitter Lamine Diack zwaait de plak bij een marketingbedrijf, dat 2,5 miljoen euro gekregen zou  hebben van het Qatarese investeringsfonds QSI om het WK atletiek van 2017 in Qatar te laten plaatsvinden. Dat weet Le Monde.

  Uiteindelijk kreeg Londen de voorkeur op Doha (de hoofdstad van Qatar), maar het WK atletiek 2019 werd wel toegewezen aan de Qatarese stad.

  Papa Massata Diack, raadgever van het IAAF tot 2014, wordt er trouwens ook van verdacht een rol te hebben gespeeld in het corruptieschandaal bij de top van het IAAF om positieve Russische dopingtests te verdoezelen in ruil voor geld.

  Diack verblijft momenteel in Senegal en heeft een internationaal aanhoudingsbevel tegen zich lopen van de Franse justitie, die de leiding heeft over dat dossier.

  Zijn vader Lamine Diack (foto), voorzitter van het IAAF van 1999 tot 2015, wordt al sinds november 2015 beschuldigd van corruptie en witwassen in dezelfde zaak.