• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: De revanche van Wiggins en het baanrecord van De Ketele-De Pauw

  Een gebeten Wiggins bedankt gangmaker Vaarten na de dernyfinale.

  Het Kuipke in Gent davert deze week op zijn grondvesten tijdens de wielerzesdaagse. Vannacht haalde Sir Bradley Wiggins zijn gram in de race achter de derny's. Thuisrijders Kenny De Ketele en Moreno De Pauw draaiden opnieuw pijlsnel rond op de wielerpiste. "We vormen het ideale zesdaagsekoppel", reageert De Ketele.

  Wiggins neemt revanche in dernyfinale

  Sir Bradley Wiggins heeft gisteravond de derbyfinale op zijn naam geschreven. De wereldkampioen ploegkoers reed geprikkeld rond. In de halve finales vond hij dat gangmaker Michel Vaarten te traag snorde. 

  Dat maakte de dernyrijder ruimschoots goed in de finale. Tegenstander Kenny De Ketele had het voordeel van de binnenbocht, maar een gebeten Wiggins slaagde er toch in om hem te verslaan. Met dank aan Michel Vaarten.

  Video player inladen ...

  De Ketele en De Pauw nog eens 25 honderdsten sneller

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw draaien pijlsnelle rondjes in Gent. Tijdens de openingsavond verbeterden ze het baanrecord over 500 meter. Ze klokten af in 26"90. Gisteravond deed sprintkanon De Pauw, perfect gelanceerd door De Ketele, daar nog eens 25 honderdsten af (26"65).

  Video player inladen ...

  De Pauw: "Slimme Kenny geeft me veel vertrouwen"

  "Ik start hier voor het eerst met een favorietenrol", vertelt Moreno De Pauw. "Het brengt extra stress met zich mee, maar voorlopig heb ik daar geen last van."

  De Pauw heeft een ijzersterke sprint in z'n benen. "In de tijdritnummers pakken we veel punten. Dat geeft ons ademruimte in de andere nummers. Hopelijk levert ons dat extra energie op voor de slotdag."

  "Kenny en ik vullen en voelen mekaar goed aan. Hij is de slimste, ik probeer het af te maken in de sprint. Mentaal geeft Kenny me veel vertrouwen. Het zit goed in het "kopke"."

  Video player inladen ...

  De Ketele: "Moreno heeft enorme pieksnelheid"

  Kenny De Ketele heeft Moreno De Pauw beter gemaakt. "Dat denk ik ook", antwoordt de eerste. "Ik heb zijn instelling en zijn mentaliteit een beetje aangepakt."

  "Op training maakt hij soms een lakse indruk, maar ik heb vertrouwen in hem. Vorig jaar in Londen wou ik absoluut met Moreno rijden. We hebben toen gewonnen en dat gaf hem een ongelooflijke boost."

  Nu vormen De Ketele en De Pauw een ijzersterk koppel op de piste. "We gaan voor mekaar door het vuur. We zijn een gezonde mix. We hebben allebei een goede basis, ik iets meer. En we hebben allebei snelheid, Moreno heeft dan weer die enorme pieksnelheid. Een ideaal zesdaagsekoppel", besluit De Ketele.

  Video player inladen ...