• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Suarez doet het weer: kost middenvinger voor Chileense fans Uruguayaan schorsing?

  Luis Suarez toont zijn vinger aan de Chileense fans.

  Luis Suarez kon de 3-1-nederlaag in de WK-voorronde met Uruguay in Chili maar moeilijk verkroppen. Het woelwater van Barcelona reageerde zich af op de thuisfans. Exact een jaar geleden in de heenmatch deed de Chileen Eduardo Vargas hetzelfde: de FIFA strafte hem met twee speeldagen schorsing voor zijn misplaatst gebaar.

  Op 17 november 2015 waren het de Chilenen die met 3-0 het onderspit moesten delven, waarop Vargas de Uruguayaanse fans zijn middenvinger toonde. De aanvaller van Hoffenheim kreeg in januari twee matchen schorsing.

  En dat is wat de Chilenen nu ook willen voor Suarez. Die was het gebaar van Vargas in de heenmatch duidelijk niet vergeten. Wat doet de FIFA? Door een gele kaart tegen Chili mist de spits van Barcelona sowieso al de volgende interland.

  De Chileense krant La Cuarta reageerde ludiek op het vingerincident: bekijk hieronder de tweet van haar voorpagina daags na de match. Volgens de Uruguayaanse media ging het niet om een middenvinger, maar was Suarez gewoon het aantal Copa America's van zijn land (15) aan het tellen.

  Tweet van La Cuarta:

  Uitleg van Uruguayaanse media:

  Bekijk middenvinger van Vargas in Uruguay-Chili (november 2015)