• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Salumu na stuntzege BC Oostende: "Hebben formule gevonden die werkt"

  Salumu staat nog even op het veld met een masker.

  BC Oostende lijkt na een aarzelend seizoensbegin zijn draai weer helemaal gevonden te hebben. In de Champions League nam het gisteren de scalp van de Spaanse topper Tenerife. "We zijn weer op weg om een onverslaanbare ploeg te worden", voorspelt Jean Salumu.

  Jean Salumu (26) was bij Sporza in zijn nopjes na de prestigieuze Europese overwinning tegen Tenerife. "We hebben een topclub geklopt en dit is de bevestiging van onze goeie periode", legt Salumu uit.

  "In het begin verliep ons seizoen met ups en downs, maar we zijn op de goeie weg. De problemen zoals de lastige voorbereiding en het gebrek aan automatismen zijn grotendeels weggewerkt."

  "We leren elkaar kennen naast het veld en dat helpt ook op het veld. Er is chemie in de ploeg. We hebben een formule gevonden die echt werkt."

  "We zijn op weg om weer een onverslaanbare ploeg te worden, zeker in eigen huis. We moeten onze focus behouden en moeten op hetzelfde niveau blijven spelen. Dan zal het weer een mooi seizoen worden."

  Over masker: "Niet echt optimaal"

  Salumu speelt tegenwoordig met een gezichtsmasker door een breukje in zijn neus. "Mijn masker is niet echt optimaal. Ik moest het gisteren veel goedzetten en dat was zeker niet evident. Maar ik heb een masker op maat laten maken en over enkele weken zal het wel beter zijn."