• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nafi Thiam: "Rio heeft mijn leven niet echt veranderd"

  Nafi Thiam: "Ik hoop dat ik jongeren kan begeesteren."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Nafi Thiam veroverde de Belgische sportharten met jaar gouden medaille in Rio. Een aantal maanden later werkte ze zich weer in het zweet onder de zon in Lanzarote. "Ik denk nog niet aan Tokio, het is belangrijker om het komende seizoen voor te bereiden."

  Ondanks het succes van Rio en de bewonderende blikken blijft Nafi Thiam de nuchterheid zelve. "Rio heeft mijn leven niet echt veranderd", zegt de 22-jarige olympische kampioene op de zevenkamp.

  "Ik volg nog altijd les aan de Universiteit, ik train nog altijd met hetzelfde groepje atleten bij dezelfde coach en ik woon nog in dezelfde buurt."

  "Maar de mensen kijken wat meer naar mij en herkennen me natuurlijk meer en er zal sowieso meer druk zijn op de grote kampioenschappen. Ik zal daar mee moeten leren omgaan en mijn eigen ding blijven doen."

  De aandacht van de jeugd vindt Thiam zeker niet erg. "Jonge atleten die me bewonderen, dat is leuk. Ik hoop dat ik jongeren kan begeesteren om te sporten en aan atletiek te doen."

  "Niet slecht om de druk wat van de ketel te houden"

  Thiam moet weer opbouwen na haar goud in Rio. "Ik ben nu nog niet bezig met Tokio, want vier jaar is nog lang. Er kunnen nog veel goeie en slechte dingen gebeuren, dus ik beschouw deze stage in Lanzarote niet als het begin van de voorbereiding voor Tokio."

  "Het is belangrijker om het komende seizoen voor te bereiden. Maar het werk dat we nu doen, doen we op de lange termijn voor de volgende Olympische Spelen."

  "Ik denk dat het voor elke olympische atleet hetzelfde is: het jaar na de Spelen doe je het wat rustiger aan. Je kunt niet elk jaar het hele jaar voluit gaan, anders ontplof je. Dat is dus een beetje een speciaal jaar, maar ik denk dat het niet slecht is om de druk wat van de ketel te houden."