• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Knappe dochter van Gremio-coach haalt zich de woede van eigen supporters op de hals

  Vader en dochter op het veld.

  Het Braziliaanse sportgerechtshof heeft Gremio beboet en de return van de Braziliaanse bekerfinale in eigen huis afgenomen. Renato Gaucho, de coach van het team, had de kwalificatie voor de finale samen met zijn dochter op de bank en het veld gevierd.

  De 22-jarige Carolina Portaluppi staat dezer dagen in het middelpunt van de Braziliaanse voetbalbelangstelling. De mooie studente, die een centje bijverdient als model en bijna een half miljoen volgers heeft op haar Instagram-account, is haar boekje immers te buiten gegaan.

  In de slotfase van de halve finale in de Braziliaanse beker tussen Gremio en Cruzeiro vorige week zat Portaluppi plots op de bank. Op tv-beelden is te zien hoe Renato Gaucho, de vader van Portaluppi, zijn dochter gebaart bij hem te komen zitten.

  Na de wedstrijd huppelt de trainer met zijn dochter het veld op en staat Portaluppi tussen de feestende spelers van Gremio filmpjes te draaien met haar smartphone.

  Dat druist uiteraard volkomen in tegen de reglementering en dus moet Gremio nu op de blaren zitten. De zaak is voor het Braziliaanse hooggerechtshof van de Sport gekomen en dat heeft geoordeeld dat Gremio een boete van 30.000 real (ruim 8.100 euro) moet betalen en de terugwedstrijd van de bekerfinale niet in zijn eigen stadion mag spelen.

  "Er is sprake van een ongeoorloofde aanwezigheid op het veld", zei de rechter. "Wij veroordelen de liefde van een vader voor zijn dochter niet, maar moeten wel optreden tegen een actie die niet toegelaten is in het voetbal."

  Portaluppi zwijgt in alle talen

  Gremio gaat in beroep tegen de beslissing van de rechter. Portaluppi, die van een aantal voetbalsupporters heel wat over zich heen kreeg op haar Instagram-account, onthoudt zich van alle commentaar.

  Beelden van Portaluppi op de bank en het veld:

  Enkele foto's van Portaluppi op haar Instagram-account: