• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Klopp verdedigt "dronken" Rooney: "Alle legendes dronken en rookten als gekken"

  Rooney speelde dinsdag met Engeland niet door een blessure.

  Wayne Rooney (31) mag het dezer dagen weer uitleggen. De Engelse aanvaller zette vorig weekend na de overwinning tegen Schotland de bloemetjes buiten op een huwelijksfeest. Rooney heeft zich al verontschuldigd voor zijn gedrag, maar krijgt steun van Liverpool-trainer Jürgen Klopp.

  Een van de Engelse tabloids pakte de voorbije dagen uit met foto's van een schijnbaar dronken Wayne Rooney. Volgens de Engelse media bouwde de Engelse aanvoerder na de WK-kwalificatiematch tegen Schotland (3-0) van zaterdag een stevig feestje.

  Rooney zou die avond net als zijn ploegmaats weliswaar vrijaf gekregen hebben van de Engelse bond (FA), maar de FA lijkt toch zwaar te tillen aan het incident. "We zullen onze regels over de vrijetijdsbesteding tijdens interlandperiodes aanpassen", klinkt het.

  Rooney heeft zich al verontschuldigd voor de "ongepaste foto's", maar wordt gesteund door Liverpool-trainer Jürgen Klopp. "We verdienen veel geld en we doen de job die we graag doen, maar we blijven mensen, ook al is dat voor sommigen verrassend", zei de Duitser op een persconferentie.

  "Soms worden voetballers uitgenodigd op een feest en dan kun je die professionele rol aanhouden. Dan kun je zeggen dat je niet drinkt en aan rokers vragen om afstand te bewaren. Maar zo werkt het leven niet."

  "Deze spelers zijn de meest professionele voetballers die Engeland ooit heeft gekend. Al die legendes die we zo bewonderen dronken en rookten als gekken en het waren goeie spelers. Maar tegenwoordig doet niemand dat nog."

  "Ik weet niet te veel over deze zaak, maar volgens mij stelt het allemaal niet te veel voor. Over enkele weken zal niemand er nog over praten, dus waarom moet je er nu veel aandacht aan schenken?", besloot Klopp zijn pleidooi.

  Een van de bewuste foto's van Wayne Rooney