• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  James investeert 2,3 miljoen euro in tentoonstelling over Ali

  "De erfenis van Ali moet aan elke generatie doorgegeven worden."

  De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James investeert 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) in een tentoonstelling ter nagedachtenis van bokslegende Muhammad Ali, die in juni het leven liet.

  De expositie "Muhammad Ali: een kracht voor verandering" werd in september geopend in Washington. Volgens USA Today droegen NBA-legendes Michael Jordan en Magic Johnson met donaties van 5 en 1 miljoen dollar al hun steentje bij, nu doet ook LeBron James zijn duit in het zakje.

  De 31-jarige basketballer van de Cleveland Cavaliers investeert 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) in de tentoonstelling. "Ali is als sporter en als mens een grote inspiratiebron voor mij", reageert James.

  "Elke professionele atleet, ongeacht ras of geslacht, moet Ali enorm dankbaar zijn. Zijn erfenis zou aan elke generatie moeten doorgegeven worden."

  "Als kind kende ik enkel zijn prestaties in de boksring. Met de jaren ben ik me meer gaan verdiepen in sportgeschiedenis en sporters die mensen als ik een stem gegeven hebben."

  "Ali is een van de meest invloedrijke mensen in de Amerikaanse geschiedenis. Hij gebruikte sport om te strijden voor gelijke rechten."