• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Engeland en Schotland hebben FIFA-onderzoek aan hun been voor klaproos

  De FIFA wil niets kwijt over de eventuele sanctie.

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft een onderzoek geopend naar de Engelse en Schotse voetbalbond. Engeland en Schotland legden de waarschuwing van de FIFA naast zich neer en verschenen vorig weekend met een rouwband met klaproos op het veld.

  Engeland en Schotland werkten op 11 november een WK-kwalificatiewedstrijd af. De twee voetbalbonden wilden hun voetballers met een klaproos op hun rouwband laten spelen om de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog te herdenken.

  De FIFA kon zich niet vinden in dat voorstel, aangezien de Wereldvoetbalbond het gebruik van "politieke, religieuze en commerciële symbolen" verbiedt.

  De Engelse en Schotse bond negeerden de waarschuwing, waardoor er nu dus een disciplinair onderzoek volgt. Noord-Ierland en Wales wilden niet tegen de schenen van de FIFA schoppen en lieten de "poppy" op hun shirt vallen.